(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-98707256-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');

Groot onderhoud 2014

Baarn, Christelijke Gereformeerde kerk (2014)

Het orgel in de Christelijke Gereformeerde Kerk te Baarn is in 1916 gebouwd door N.A. van Dam uit Utrecht. Het betrof een orgel met één manuaal en een pneumatisch pedaal. In 1968 is het orgel gerestaureerd door Van Vulpen. Bij deze restauratie werd de Mixtuur uitgebreid met een koor, is het lofwerk aangebracht en het zinken front vervangen. In 1978 kreeg Hendriksen & Reitsma orgelbouw uit Nunspeet de opdracht het orgel uit te breiden met een tweede klavier. Tevens werd er een mechanische pedaallade gemaakt.

Het uitgebreide orgel werd 20 februari 1981 weer in gebruik genomen.

Begin 2014 werd er groot onderhoud uitgevoerd aan het orgel.

Alles werd schoongemaakt en nagezien en indien nodig gerepareerd.
De scheef gezakte pijpen van de Octaaf 4’hebben een extra steun gekregen en er is een regel geplaatst achter de Mixtuur ter bescherming.
De wijziging van de Mixtuur uit 1968 werd weer ongedaan gemaakt, zodat deze weer beter in het klankbeeld past van het totale orgel.

Huidige dispositie

Hoofdwerk

Prestant8'
Holpijp(hout)8'
Octaaf4'
Fluit(ged. hout)4'
Octaaf2'
Cornet3 st
Mixtuur3 st

Nevenwerk

Gedekt8'
Gamba8'
Roerfluit4'
Nasard2 2/3'
Woudfluit2'
Terts1 3/5'
Dulciaan8'
Tremulant

Pedaal

Subbas16'
Gebruikelijke koppels
Fotomateriaal

« Terug naar afgeronde projecten